Online Marketing is Easy Money

Mythe no. 4

Online Marketing is Easy Money

De beste manier om mensen snel iets te verkopen is door voor te spiegelen dat je ergens gemakkelijk en snel geld mee kan verdienen. Er is werkelijk haast geen Amerikaanse training te vinden die niet op één of andere manier het geld-verdienen argument in de conversatie brengt.

Liefdevolle relatie met je huisdier

Zelfs een training voor het jezelf ‘aanleren van een liefdevolle relatie met je huisdier’ - ik verzin maar even iets geks - weet een Amerikaan nog te kaderen binnen een gewiekst verdien-model.

Niets is minder waar.

Zeker als je een ‘mensen-mensen’ bedrijf of product hebt, waarbij de waarde niet altijd gemakkelijk in euro’s uit te drukken valt .

Je bent op deze website omdat je juist je gefrustreerd voelt over deze hardnekkige mythe die je tot nu toe alleen maar geld gekost heeft. Niet alle producten en diensten zijn even gemakkelijk over het internet te vermarkten.

Grootste belang

Veel ondernemers en onderneemsters zoals jij vertelde ons dat hun website niet van het grootste belang is in het krijgen van klanten.

Een observatie dat er volgens mij alleen maar op duidt dat het inderdaad niet altijd even gemakkelijk is om een offline business model naar een online business model om te zetten of een wezenlijke bijdrage te laten zijn in het verhogen van de omzet.

Mooie beloften

Helaas zijn er nog steeds heel veel mensen die zich laten verleiden door mooie beloften van gouden bergen en oneindige stromen ‘easy money’ van internet marketing

De praktijk is voor heel veel intuïtieve ondernemers vaak heel anders en die blijven dan vaak gedemotiveerd - en een paar illusies armer - achter.

Niet ondenkbaar

 Ja, voor sommigen is het inderdaad niet ondenkbaar dat ze zichzelf financieel door een effectieve implementatie van een online marketing strategie, onafhankelijker kunnen maken van hun offline business.

En online marketing is zeker ook een heel belangrijk middel om je als zelfstandig ondernemer te wapenen tegen veel van de onzekerheden van het vrije ondernemerschap.

Appeltje Eitje

Maar het is zeker niet zo dat het allemaal maar een ‘appeltje-eitje-verhaal’ is dat iedere goed-bedoelende 'ondernemert' zomaar, 1,2,3 in elkaar poetst.

Daarvoor is er echt wel wat meer nodig dan een paar handige tools en paar oversized'e loze beloften.

Neem jij je carrière als coach, trainer of public speaker serieus?

Zet je zelf op onze mailinglijst en hoor als eerste wanneer we nieuwe content posten of een event organiseren.

Abonneer
Close

50% Complete

Tell us who you are and how we can best serve you. Your information is secure with us and will not be shared with anyone. You can unsubscribe anytime.