Online Marketing is heel eenvoudig

Mythe no. 5

Online Marketing is heel eenvoudig

"Sukkel"

Als jij niet in staat bent om je online marketing strategie voor elkaar te krijgen, dan ben jij een sukkel en heb jij niet goed opgelet of voldoende ingespannen

Digitale Revolutie

De zegeningen van de digitale revolutie hebben onderhand dingen mogelijk gemaakt waarvan we nog niet eens zo heel lang geleden geen flauw vermoeden hadden dat we daar ooit om verlegen zouden komen te zitten.

Walhalla

Tegenwoordig echter is het zakelijk walhalla voor iedere zichzelf respecterende onderneming binnen handbereik en hoor je regelmatig jubelverhalen over van die digitale ondernemers die ergens ver weg op een tropisch eiland met slechts een halfuur per week een mega-imperium bestieren.

Kort door de bocht

Ik geloof best dat die gevallen bestaan, maar om te pretenderen dat het daarom voor iedere ondernemer daadwerkelijk mogelijk is, is wat mij betref iets te kort door de bocht.

In mijn ervaring zijn de meeste tools op het gebied van online marketing inderdaad een stuk eenvoudiger dan een aantal jaren geleden.

Mogelijkheden

Tegelijkertijd neemt het aantal tools en mogelijkheden nog steeds gestaag toe én ben je, zelfs met de meest slimme en gemakkelijke tool, nog dagen in de weer om alles een beetje naar je zin te maken.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het produceren van goede teksten, kekke video’s, een strakke huisstijl en laat staan het uitdenken en uitvoeren van een geavanceerde ‘sales-funnel’

Opties

Inderdaad, de tools van online marketing zijn door de bank genomen redelijk eenvoudig en iedereen kan ermee werken zolang je je er maar volledig op toelegt en uit alle opties de juiste keuze weet te maken.

Maar dan nog is het op orde brengen van een effectieve online marketing veelal een resultaat van ‘het juist weten te combineren’ van een veelvoud van een aantal zeer uitéénlopende disciplines.

Neem jij je carrière als coach, trainer of public speaker serieus?

Zet je zelf op onze mailinglijst en hoor als eerste wanneer we nieuwe content posten of een event organiseren.

Abonneer
Close

50% Complete

Tell us who you are and how we can best serve you. Your information is secure with us and will not be shared with anyone. You can unsubscribe anytime.