Online Marketing kan je helemaal alleen

 Mythe no 2

Online Marketing kan je helemaal alleen.

Precies! Deze mythe zal ik niet snel bestrijden.

Als je de ziel en zaligheid van je bedrijf hebt verpand aan de illusies van online marketing dan is het heel voorspelbaar dat je heel veel alleen zal doen.

Gezellig.

Het bijwerken en up-to-date houden van alle online kanalen is voor menig ondernemer helaas uitgegroeid tot een volledige dagtaak.

Geen probleem als je het personeelsbestand hebt - en over de financiële middelen beschikt - van de Koninklijke Olie.

Godganselijke dag

Dan is het inderdaad geen probleem om voor je online presence mensen in te huren die zich daar de godganselijke dag mee bezighouden.

VA olé, olé!

Natuurlijk kan je jouw zaken uitbesteden aan een ‘Virtuele Assistent’ maar toch zie je dat veel - met name kleine ondernemers - en vooral ondernemers zoals jij die vanuit een bepaald bewustzijn en intrinsieke motivatie handelen - zich compleet laten ondersneeuwen door de lawines aan werk die het in de lucht houden van al die digitale ballen van je vraagt.

  1. Nog even iets extra posten op Facebook,
  2. Nog snel een paar foto’s op instagram.
  3. Niet vergeten om de blog-serie op tijd online te hebben en goed in de planning te hebben gezet.
  4. Ik moet nog klagen op twitter
  5. En je youtube-kanaal nog even op sap zetten (ook niet onbelangrijk)

Eén verandering van merk, aanbieding of logo kan een onverwachte berg extra werk met zich meebrengen dat eigenlijk eergisteren al had moeten zijn gebeurd.

Digitale Walhalla

Maar ja, je had toevallig ook nog een bedrijf met aanverwante verplichtingen. Je hebt maar één leven, maar het digitale Walhalla lijkt daar geen boodschap aan te hebben.

Doordat er steeds meer kan, lijkt het alsof het leven eenvoudiger en gemakkelijker geworden is. Maar we doen steeds meer dingen - niet omdat het altijd al moest - maar gewoon puur omdat het tegenwoordig kan.

Daar waar de uitvinding van de stoommachine de mens ooit ontlaste van zwaar werk, daar zijn de digitale stoom-machines van vandaag de meester geworden van de mens die als een digitale slaaf nog steeds gelooft in zijn eigen bevrijding als hij of zij maar nét een beetje meer, een beetje harder en een beetje beter zijn best doet.

Tragisch voor wie daar nog in gelooft..

Neem jij je carrière als coach, trainer of public speaker serieus?

Zet je zelf op onze mailinglijst en hoor als eerste wanneer we nieuwe content posten of een event organiseren.

Abonneer
Close

50% Complete

Tell us who you are and how we can best serve you. Your information is secure with us and will not be shared with anyone. You can unsubscribe anytime.