Online Marketing maakt van iedereen een expert

Uncategorized May 01, 2019

Mythe no. 1

Content Marketing maakt van iedereen een expert

Eén van de belangrijkste mythen van online marketing is één van haar directe spinoff's; de content-marketing.

Het maken en publiceren van goede content is haast synoniem geworden voor het voeren van online marketing.

Zeker voor een peoples-professionals of intuïtieve ‘kennisondernemer’ zoals jij.

Waar je echter vroeger nog eerst voorbij de poortwachters van de verschillende media moest zien te sluipen, daar heeft in principe nu iedere idioot met twee werkende middelvingers toegang tot elke ziel op deze planeet met internet.

Waar de slager in vervlogen tijden zijn klanten paaide met een gratis stukje worst, zo probeert nu een legertje van zelfverklaarde ‘experts’ de wereld kond te doen met hun gratis stukje ‘digitale worst’

Jezelf profileren als een expert zou slechts een functie zijn van het trouw posten van allerlei ‘waardevolle’ content wat zou gaan werken als het oude vertrouwde stukje worst van de slager.

Voor het leven verslaafd

Wie immers eenmaal een stukje van jouw overheerlijke ‘waardevolle’ content heeft geproefd, is voor het leven verslaafd en een ‘ambassadeur’ tot de dood, toch?

Zoals met elke mythe is een mythe pas een echte mythe als het niet meer verschijnt als een mythe. Kan u deze nog volgen?

De kern van het idee van content-marketing klopt en is van alle tijden. Zoals ik al met het voorbeeld van de slager aangaf.

De hoeveelheid ‘waardevolle’ content die jij produceert zegt echter nog helemaal niets over de waarachtigheid van jouw status als expert. Helaas.

Vermeende expertise

Die status moet namelijk wel ergens op gebaseerd zijn. En op meer dan alleen maar de vermeende expertise van de ‘expert’ zelf of goed gekozen testimonials van klanten.

Nogmaals; in essentie zijn al deze facetten inderdaad cruciaal voor het creëren van een expert-status.

Maar nogmaals; dan dient dat wel ergens op gefundeerd te zijn, anders werkt de overload aan ‘waardevolle’ content uiteindelijk alleen in je eigen nadeel.

Het internet wordt namelijk letterlijk overspoeld door ‘waardevolle content’ van ‘experts’ zoals jij en ik.

Poortwachters

En waar vroeger de poortwachters van de verschillende media nog een oogje in het zeil hielden, is vandaag de dag iedereen plots een expert en zijn de echte experts vogelvrij en verdwijnt menig echt waardevolle blog of video op de grote hoop. Zoek dat maar eens uit!

Content marketing neemt inderdaad een sleutelpositie in, in een gedegen online marketing strategie. Maar het is zeker geen gelopen race als je maar domweg bergen letters en bewegende beelden het digitale web op stuurt.

Hoogste Tijd

Voor veel intuïtieve ondernemers wordt het de hoogste tijd om een team van gelijkgestemde experts, onder leiding van een aantal ervaringsdeskundigen, eens een poosje bij hem of haar aan boord te laten stappen en de route van het schip van hun onderneming eens goed tegen het licht te houden.

Dat alles met het uiteindelijke doel om het één en ander in een concreet en uitvoerbaar plan te vertalen.

Geen mens kan iets alleen, waar je versneld achterkomt op het moment dat je in de illusie bent verdwaald dat je het allemaal ook alleen kan en daarom dus alleen moet doen.

De kracht van een groep

Als jij je kunt herkennen in dit verhaal of misschien wel een heel andere digitale mythe tegen het lijf bent gelopen, schroom dan niet om met ons het gesprek aan te gaan of het voor jou een zinnig idee is dat wij met onze groep een tijdje bij jou aan boord komen.

Je zult merken dat frisse nieuwe ogen en oren dingen in jouw digitale winkel zullen zien waar jezelf blind voor bent geworden.

Je zult merken dat het intensief met een groep van gelijkgestemde in een effectieve structuur samenwerken écht het verschil in jouw onderneming gaat maken.

We beloven je geen gouden bergen en overladen je niet nog méér met info die je toch al overal ‘gratis’ op het internet kan vinden.

Nee, je krijgt precies wat wij zelf graag 10 jaar geleden gehad had willen hebben: Een expert en een kleine support-group die concreet meehelpt en meedenkt om jouw bedrijf naar het volgende niveau te brengen.

Klik nu op de ergens op deze site op de betreffende knop en vul het formulier in. We nemen dan contact met je op en dan praten we verder.

Neem jij je carrière als coach, trainer of public speaker serieus?

Zet je zelf op onze mailinglijst en hoor als eerste wanneer we nieuwe content posten of een event organiseren.

Abonneer
Close

50% Complete

Tell us who you are and how we can best serve you. Your information is secure with us and will not be shared with anyone. You can unsubscribe anytime.