Online Marketing werkt in iedere business

Mythe No 3

Online Marketing werkt in iedere business

In de lijn van het voorafgaande ligt de volgende mythe.

Online Marketing werkt traditioneel gezien volkomen ‘fool-proof’ in slechts een beperkt aantal domeinen:

  1. Online Daten
  2. Online Geld verdienen
  3. Afvallen en afslanken
  4. Boeken, videos en gamen énnnnnne….
  5. Porno

Het moet wel heel raar lopen wil je - als je in één van deze gebieden online actief bent - niet enige omzet halen.

Maar omdat geld verdienen voor jou niet de enige - en zeker niet de belangrijkste drijfveer is - kan je jezelf maar beter voorbereiden voor een grote deceptie als je verwacht dat in jouw niche ook dergelijke online-tractie kan ontstaan.

Nee, het is een leugen om te stellen dat het succes in die gebieden zomaar ‘één op één’ is over te zetten naar jouw specifieke product of dienst.

De voorbeelden waar naar men verwijst dienen meestal om de effectiviteit van een methode aan te tonen en zeggen helemaal niets over de potentie van deze methode binnen jouw specifieke niche.

Daar wringt de schoen.

Resultaten behaalt met een bepaalde tool binnen één van de bovengenoemde internet-hits, zegt nog helemaal niets over de te verwachte resultaten van deze methode binnen jouw business.

Maar ja, als je dat niet scherp uit elkaar weet te houden, heb je meestal de tool al gekocht om die vervolgens weer snel op de grote hoop van andere digitale ‘Zwitserse Zakmessen’ te laten belanden.

Sommige zelfs om helemaal never-nooit gebruikt te worden.

Ja, ik beken.

Ook ik heb het allemaal geloofd én gekocht om alleen maar meer te beseffen dat er geen enkele universele garantie te geven is dat een bepaalde tool of methode in een andere setting ook zal werken.

Je moet steeds van je eigen bedrijf blijven uitgaan en vandaar uit bepalen of een dergelijke tool mogelijk past in de beleving en behoeften van jouw klanten.

Neem jij je carrière als coach, trainer of public speaker serieus?

Zet je zelf op onze mailinglijst en hoor als eerste wanneer we nieuwe content posten of een event organiseren.

Abonneer
Close

50% Complete

Tell us who you are and how we can best serve you. Your information is secure with us and will not be shared with anyone. You can unsubscribe anytime.